een aanraking zegt meer dan 1000 woorden

Marieke Hoogenboom

Mijn naam is Marieke Hoogenboom (1967).

Met veel plezier heb ik altijd in het bedrijfsleven gewerkt. Door allerlei omstandigheden ben ik echter op een bepaald moment op zoek gegaan naar iets wat mij nog meer levensvervulling zou kunnen geven.

Toen kwam ik in aanraking met voetreflexmassage. Door dit zelf te ervaren ontstond de wens om dit vak ook zelf te kunnen beoefenen en op die manier uit te dragen naar anderen.

In september 2010 ben ik begonnen met de opleiding tot Voetreflexzone therapeut. Het basisjaar heb ik gevolgd bij Sonnevelt opleidingen; het tweede en derde jaar, genaamd Voetreflexologie Plus, bij het instituut Total Health.

De Plus staat voor de originele authentieke Chinese voetreflexmassage technieken, én de Westerse techniek als één geheel. De combinatie van beide massagetechnieken is zeer effectief, versnelt de resultaten en levert tegelijkertijd een uitbreiding van de behandelingsmogelijkheden op.

De Chinezen werken met totaal andere massagetechnieken, niet alleen op de reflexzones in de voeten, maar masseren eveneens de meridiaanbanen en acupunctuurpunten van voeten, onderbenen en knieën.

De meridiaanbanen vormen samen een energetisch systeem in het lichaam en voorziet het lichaam van energie.