een aanraking zegt meer dan 1000 woorden

Stervensbegeleiding en rouwverwerking

Het naderende moment van sterven, is voor iedereen die ermee te maken heeft een bijzondere en heftige periode. Het is in dergelijke situaties van groot belang dat er mogelijkheden zijn om de persoon in kwestie op zo adequaat en integer mogelijke wijze te begeleiden.

Lavanda massages kunnen een diepgaande ondersteuning bieden tijdens de therapeutische stervensbegeleiding; een voetmassage ondersteunt de essentie van het leven. Leven kenmerkt zich door groei.

Ieders leven kent drie opeenvolgende levenstaken: Opnemen, verwerken en loslaten. Op geestelijk vlak kenmerkt het leven zich door de levenscyclus: Bewustwording, acceptatie en transformatie. Door middel van een voetmassage worden zowel de lichamelijke als de geestelijk cycli ondersteund.

Deze buitengewoon integere begeleiding door massage is speciaal bestemd voor mensen die zich in de terminale fase van hun leven bevinden en weten dat ze gaan sterven.

Wanneer we het verwerkingsproces van rouw ondersteunen, steunen we mensen die pijn ervaren omdat ze afgesneden zijn van de mogelijkheid een dierbaar persoon lief te hebben. Wanneer we dit diepe verdriet erkennen geven we onmiddellijk erkenning aan de liefde die eraan ten grondslag ligt. Met deze speciale voetreflexmassage en begeleiding ondersteunen we de rouwende persoon in het omgaan met verlies en verdriet. Verdriet is een wond die aandacht nodig heeft om te kunnen genezen.

De oorsprong van verdriet tijdens rouwen is liefde. Lavanda biedt ondersteuning bij zowel stervensbegeleiding als rouwverwerking.